17 toffe blogideeën voor kleine zelfstandigen

Ah kerst, de tijd van vrede, kroketten en cadeaus! Vrede en kroketten wens ik jullie in overvloed, mijn cadeau ben je nu aan het lezen: 17 kant-en-klare blogideeën die jij als kleine, bescheiden, bloggende zelfstandige kan gebruiken om jouw blog te vullen in 2021. Da’s meteen ook een uitstekend voornemen trouwens. 2021 wordt het jaar waarin je eindelijk de eindeloze voordelen van een blog in de praktijk ervaart!

Er zijn honderden redenen waarom bloggen een goed idee is, en een paar daarvan ontdek je in mijn eerdere post. Maar wat moet je dan precies schrijven? De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos. Alles wat jij weet en je doelgroep moet of wil weten, is een geschikt onderwerp voor een blogpost. Deze zeventien ideeën helpen je alvast op weg.

 1. Neem een interview af van een vaste, enthousiaste klant over jouw diensten/producten
 2. Vertel hoe je business-idee ooit ontstaan is
 3. Maak een lijstje van je eigen favoriete producten/diensten in het assortiment
 4. Deel een dagje behind the scenes
 5. Maak een overzicht van alle behaalde mijlpalen het afgelopen kwartaal/jaar (now is the time!)
 6. Schrijf een nieuwjaarsbrief/valentijnsbrief/gedicht aan je klanten (op respectievelijk nieuwjaarsdag, Valentijnsdag of Gedichtendag, uiteraard)
 7. Maak een handleiding over een van de dingen die je aanbiedt (showcase die expertise van je!)
 8. Lanceer een opiniestuk over nieuwigheden, actuele gebeurtenissen, veranderingen … in je branche
 9. Maak een lijstje van redenen waarom je doet wat je doet (als de enige reden die je kan bedenken “om big bucks te verdienen” luidt, zou ik deze tip achterwege laten)
 10. Deel boekentips over je vakgebied (daar leer je zelf misschien ook nog wat van bij)
 11. Als je medewerkers/collega’s hebt, laat die dan zichzelf voorstellen op hun eigen manier
 12. Schijn je licht op de trends binnen je vakgebied: wat zijn ze, waar komen ze vandaan en slaan ze ergens op? Jij bent de expert!
 13. De kans is groot dat wat jij aanbiedt, de oplossing is voor een probleem van je klanten: lijst die mogelijke problemen eens op (en reik dan subtiel de oplossing aan, natuurlijk)
 14. Beantwoord veelgestelde vragen. Je kan er een lijstje van maken, maar je kan ook een blogpost schrijven per vraag. Dat laatste geeft je meer ruimte voor een uitgebreide uitleg, en helpt je Google-gewijs ook weer wat vooruit.
 15. Maak een lijstje van de personen die je inspireren
 16. Verzamel wat vrijwilligers die jouw product/dienst willen proberen en laat hen dan een eerlijke review schrijven
 17. Schrijf neer wat jijzelf de laatste tijd nog bijleerde over je niche

Merry Christmas and happy blogging!

Hulp nodig bij het schrijven van bovenstaande blogs? Let me know!

Hier vind je mijn Instagram.
Hier mijn website.

Meer van dat

Werken met een copywriter – een timeline

Bestel nu je blogpost en krijg ‘m morgen in je brievenbus! Vraag binnen dit en een uur je webcopy aan, en ga morgen live! Content op maat: voor 22.00u besteld, morgen in huis! Nog nooit gezien? Klopt. Omdat dat niet is hoe het werkt. Mocht het kunnen, ik zou met plezier de Bol.com van de copywriters worden, al helemaal als ik er de omzetcijfers bij krijg. Maar helaas kost het meer tijd om een stukje persoonlijke tekst in elkaar te boksen dan om een random wc-borstel uit een magazijn te halen, in een busje te laden en tot bij je voordeur te rijden. Ja, zelfs als je daarvoor de Antwerpse ring moet trotseren. Was het maar alleen schrijven … Het schrijven zelf kan snel gaan. Als ik in the zone zit, en ik heb alle informatie die ik nodig heb, schrijf ik aan de snelheid van het licht. Daar zit dus het probleem niet. Het probleem zit ‘m in het verkrijgen van al die informatie – en dus ook in de communicatie die daarvoor nodig is. Maar geen nood, dat probleem hoeft helemaal geen probleem te worden, als de verwachtingen maar goed zitten en de afspraken duidelijk zijn. Dus breek

Lees Verder

De toolkit van een freelance copywriter

Ik ben een freelancer zonder personeel, maar ook de verpersoonlijking van chaos. Dat betekent dus dat ik altijd op zoek ben naar de meest efficiënte, overzichtelijke en handige manier om dingen aan te pakken. Want als ik het alleen met m’n eigen hoofd zou moeten doen, zouden dingen heel snel steil bergaf gaan. Dus heb ik m’n eigen toolkit gebouwd, met software/programma’s/handigheidjes die elkaar netjes aanvullen. Een overzicht, speciaal voor m’n fellow tool-lovers! Omdat ik erg trots ben op m’n systeempjes, en blij met wat er vandaag de dag allemaal bestaat, deel ik graag m’n toppers met jullie. Is die lijst onveranderlijk? Absoluut niet, ik ben een sucker voor nieuwigheidjes, en dus altijd op zoek naar ander en beter. Is die lijst feilloos? Ook niet, er zijn bijvoorbeeld nog dingen die ik ‘dubbel’ doe (mijn project management & planning overlappen bijvoorbeeld soms), maar het stoort me voorlopig niet, dus ga ik er ook niets aan doen. Financiën: Google Sheets Kwestie van het mottigste eerst achter de rug te hebben: de financiën. Ik haat ze, ik heb er bijna nooit zin in, maar ik ben toch altijd blij als alles gebeurd is. Voor mij geen fancy boekhoudprogramma’s, ik hou het simpelweg

Lees Verder